Persoonlijk Meesterschap – 9 Sleutels tot bevrijding2017-10-16T07:24:48+00:00

Persoonlijk Meesterschap – 9 Enneagram retraites

Enneagram symboolIn het nieuwe seizoen gaat (vanaf januari 2018) een nieuwe serie retraite-weekends over ‘Persoonlijk Meesterschap’ van start. In 9 korte retraites van 2 dagen ga je een spirituele reis aan, waarin je allerlei aspecten van je Ware Zelf ontdekt. Dit gebeurt a.d.h.v. 9 ‘sleutels tot bevrijding’, die je kunt vinden als je de diepte van je ziel ervaart.

Persoonlijk Meesterschap – Waar gaat het over?

Persoonlijk Meesterschap ontstaat wanneer we de illusies die we hoog houden in ons dagelijks bestaan doorzien en loslaten.
De meesten van ons leven in de illusie dat we ons gelukkig zullen voelen of geliefd zullen worden als we naar perfectie streven of juist het ongemakkelijke vermijden. Er kan echter een moment komen waarop we ontdekken dat we juist niet krijgen waar we zo hard achteraan lopen. Of dat we juist creëren wat we zo hard proberen te vermijden. Als we op zo’n moment onze illusies doorzien en moeten loslaten, kunnen we terechtkomen in een leegte. Zo’n leegte is in feite een spirituele crisis. Het voelt als vallen, vallen, vallen… totdat je de bodem raakt. In dat vallen en op die bodem ontdek je allerlei aspecten van je Ware Zelf.
Hier bevindt zich de sleutel tot bevrijding. Dit kun je niet doen, wel ontvangen. Dat gebeurt in je hart. Transformatie gaat door het hart.

Persoonlijk Meesterschap is een staat waarin je je niet meer laat meeslepen door de illusies van de persoonlijkheid, maar waarin je je laat leiden door het Ware Zelf, dat zich uitdrukt als wijsheid van het hart.

9 Retraites – 9 Sleutels tot bevrijding

Elke van deze 9 ‘sleutels van bevrijding’ staat in een  van de korte retraites centraal.

 • Retraite 1: Compassie                  26-28 januari 2018
 • Retraite 2: Ontvankelijkheid        9-11 maart
 • Retraite 3: Transparantie             4-6 mei
 • Retraite 4: Verbinding                  15-17 juni
 • Retraite 5: Innerlijk weten           31 augustus – 2 september
 • Retraite 6: Innerlijke autoriteit    26-28 november
 • Retraite 7: Aandachtigheid          7-9 december
 • Retraite 8: Overgave                    25-27 januari 2019
 • Retraite 9: Aanwezigheid             16-18 maart

Voor meer informatie over de thema’s, zie de folder.

Alle retraites beginnen op vrijdag met aankomst tussen 16.00 en 17.00 uur. Het vertrek is op zondag vóór 14.00 uur.

Je kunt instromen t/m de 4e retraite. Als je later mee wilt gaan doen kun je het beste wachten tot een nieuwe cyclus start.

Begeleiding, kosten, plaats en opgave

Het team van begeleiders bestaat uit Chris Elzinga en Josien van Iersel.

Prijs:

 • De trainingskosten zijn per retraite € 187,- wanneer je als particulier meedoet en € 225,- wanneer je vanuit een bedrijf meedoet. Als je voor alle retraites inschrijft, betaal je voor 7 weekends i.p.v. voor 9.
 • De verblijfskosten zijn € 180,50 voor 2 overnachtingen in een sobere 1-persoons kamer in Landgoedhotel Woodbrooke. Je kunt voor € 30,- extra ook een luxere kamer boeken. De bedragen zijn incl. BTW en toeristenbelasting.

Plaats: Landgoedhotel Woodbrooke, Woodbrookersweg 1, 7244 RB Barchem.
Je boekt zelf het hotel; je kunt dus ook voor een luxere kamer kiezen. Voor de reserveringen krijg je bij inschrijving aparte instructies.

Opgave: Enneagram Nederland