Onlangs heb ik me aangesloten bij een nieuw schrijverscollectief dat maandelijks columns op internet publiceert over Levenskunst. Sinds 1 november zijn onze columns te vinden op www.vive-levenskunst.nl. Als je dit een leuk initiatief vindt, kun je je  daar voor € 20,- per jaar op abonneren. Bekijk de thema’s en meld je aan!

Het schrijverscollectief Vive-Levenskunst

Columns van Vive-LevenskunstIk wil je voorstellen aan de 10 schrijvers die op dit moment aan het collectief meedoen, met de thema’s waar hun columns over gaan:

Jeroen Leenen – Tijd
Annet de Jonge – Levensverhalen
Chris Elzinga – De bron
Frederike Doeleman – Kunst, reizen
Jolanda Verburg – Het permalandschap
Wilma Damen – Ayurveda (Indiase geneeskunst)
Annerieke van Wijhe – Het enneagram
Lenie van Schie – Aarde Speekt
Geert Klein Bruinink – Wonderen
Dirk Oegema – Leven en dood

Naast hun bijdragen is er nog ruimte voor iemand die kan schrijven over de ‘Filosofie van de Levenskunst’ en voor een Gastschrijver. Als je hiervoor belangstelling hebt, laat van je horen via info@vive-levenskunst.nl.

De meesten van ons zijn actief in coaching en persoonlijke en spirituele groei.

Wat is Levenskunst voor mij?

Iedereen geeft natuurlijk een eigen invulling aan Levenskunst. Voor mij is het vooral de kunst van bewust leven, dat zowel mijzelf als mijn medemensen en de natuur ten goede komt. Levenskunst is voor mij dus geen particuliere zaak, die zich enkel afspeelt op  mijn meditatiekussentje.

Levenskunst is voor mij…
… bewust leven, d.w.z. met aandacht leven
… leven vanuit de stilte en de rijkdom van mijn bron
… leven met een open hart, ook waar dat lastig is
… leven met een open mind, open willen staan voor andere invalshoeken
… leven vanuit het besef van mijn eigen menselijkheid en goedheid en die van alle andere mensen
… liefdevol met mezelf omgaan
… zorg hebben voor mensen die zorg nodig hebben
… zorgvuldig omgaan met de rijkdom van de natuur
… genieten van al het goede dat overal al aanwezig is
… aandacht geven aan innerlijke kindjes die boos zijn of angstig, i.p.v. mijn boosheid of angst op anderen afreageren
… alles wat op mijn pad komt, begroeten als mogelijkheden om daar rijper en wijzer van te worden
… goedheid verspreiden voor zover dat binnen mijn mogelijkheden ligt
en nog veel meer!

Wat is Levenskunst voor jou?

Ik nodig je uit hieronder iets over dit thema te schrijven. Ik ben benieuwd!

Chris Elzinga
© Haarlem, 9 november 2016