Counseling – begeleiding innerlijke transformatie

Chris Elzinga begeleidt mensen via persoonlijke gesprekken in hun proces van innerlijke transformatie. Met wat voor vragen komen mensen voor begeleiding?

Herken je jezelf hierin?

Ken je het gevoel dat er van alles in jou en om je heen verandert en je de greep op je leven wat kwijt raakt? Of dat je je wat vervreemd voelt of je oriëntatie kwijt bent? Of voel je onrust of onvrede over je leven, waardoor je je afvraagt wat je eigenlijk wilt of wie je eigenlijk bent? Of ben je hooggevoelig en weet je niet goed hoe je daar in deze wereld mee om kunt gaan?

Het kan zijn dat er iets in je leven is gebeurd waardoor je je op een nieuwe manier tot de dingen moet verhouden. Het kan iets ingrijpends zijn, maar soms sluipt er geleidelijk iets in je leven waar je nauwelijks erg in hebt. In ieder geval vraagt datgene om een nieuw antwoord van jouw kant. Het vraag een innerlijke verandering of het zet zo’n verandering in gang.

Andere vragen die in de counselinggesprekken aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • Ik voel me van mezelf vervreemd – Hoe kan ik meer bij mezelf blijven?
  • Ik ben hooggevoelig – Hoe kan ik omgaan met de eisen die de wereld aan me stelt?
  • Ik zit zo vast in patronen – Hoe kan ik meer vanuit mijn ware zelf leven?
  • Ik heb zoveel last van zelfoordeel – Hoe kan ik daar los van komen?
  • Ik voel me gesloten – Hoe kan ik met een open hart en een open mind leven?
  • Ik leef zo aan de oppervlakte – Hoe krijg ik contact met de dieptedimensie van mijn bestaan?
  • Ik voel me zo leeg – Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik eigenlijk?
  • Wat staat het contact met mijn ware zelf en met mijn openheid in de weg?
  • Ik volg een spiritueel of religieus pad – Hoe kan ik mijn nieuwe ervaringen daarin een plek geven?

Wat kan counseling voor je betekenen?

Chris Elzinga: “Counseling kan je helpen bij dit proces van innerlijke transformatie. Het kan je helpen een nieuwe oriëntatie in jezelf en in je leven te vinden. Zo kan je bestaan weer betekenis, balans en richting krijgen.

In een of meer counselinggesprekken onderzoeken we je vragen. Ik help je te zien wat er in je gaande is en dat in een context van jouw innerlijke proces te plaatsen. Daarbij werk ik meestal aan twee kanten. Aan de ene kant is het behulpzaam om te zien waar patronen in je leven zijn ontstaan. Aan de ander kant ondersteun ik wat er vanuit je essentie in jou naar boven komt, omdat juist daarin te vinden is wat je nodig hebt om je antwoorden op je vragen te krijgen.

Daarbij werk ik ervaringsgericht. Wat je ervaart en hoe je dingen ervaart staat centraal. Dit betekent onder meer dat ik veel aandacht zal schenken aan wat je voelt, qua emoties maar ook meer energetisch, in je lijf. “Je lichaam liegt nooit – terwijl je 1000 dingen kunt (be-)denken.”

Praktisch

Ik begin counseling altijd met een intake-gesprek. Daarin tast ik af wat voor traject het beste bij je past. Dat kan een korte of langere serie gesprekken zijn. De intake kan ook leiden tot een verwijzing naar iemand anders, die beter bij je past.

Een gesprek duurt in principe 1 uur. Klik hier voor een overzicht van de tarieven. Mocht het tarief niet haalbaar voor je zijn, dan kun je daarover contact met mij opnemen.

Op dit moment heb ik nog maar beperkte ruimte om nieuwe mensen te begeleiden.

Hoe kun je contact opnemen?

Als je belangstelling hebt voor één of meer counselinggesprekken, neem dan contact op via onderstaand contactformulier, of via de telefoon: 023-5247542 of 06-15474998.