Het enneagram type-interview

Enneagram symboolHet enneagram is een model of typologie van 9 karakterstructuren. Het is allereerst een hulpmiddel om jezelf beter te leren kennen. Als je je erin verdiept leer je ook waarom anderen zo anders zijn dan jij en ga je de eigenheid van anderen meer waarderen.

Als het je niet lukt zelf wegwijs te worden uit het enneagram of als je geen mogelijkheden hebt zelf uit te zoeken wat jou enneagramtype is of als je je idee door een deskundige wilt laten controleren, kun je je laten interviewen.

Wat gebeurt er in zo’n type-interview?

Tijdens zo’n type-interview stelt Chris Elzinga allerlei vragen die betrekking hebben op alle types. Dit om te voorkomen dat bij voorbaat al mogelijkheden worden uitgesloten. Dit onderdeel neemt meestal 45 tot 60 minuten in beslag.

Daarna volgt een ronde waarin hij samen met jou gaat kijken wat het meest waarschijnlijk type is dat bij jou past. Daarin kijkt hij niet alleen naar 1 type, maar naar de hele constellatie van hoofdtype, vleugels, stress- en groeipunten. Dit onderdeel vraagt ongeveer 30 minuten.

Naarmate dieper op de situatie ingezoomd kan worden, kan de nabespreking het karakter van een coachingsgesprek krijgen.

Het interview kan ook aanleiding geven tot een vervolggesprek, bv. over groei – en ontwikkelingsmogelijkheden.

Praktisch

Het hele interview duurt meestal zo’n 2 uur. Klik hier voor een overzicht van de tarieven. Mocht het tarief niet haalbaar voor je zijn, dan kun je daarover contact met mij opnemen.

Via onderstaand formulier kun je je voor een type-interview aanmelden.