Over Bureau Meanders

In Bureau Meanders – counseling & training innerlijke transformatie zijn alle werkzaamheden van Chris Elzinga ondergebracht.

De kern van zijn werkzaamheden bestaat uit het begeleiden van innerlijke veranderingsprocessen. Dit gebeurt via persoonlijke begeleiding en via trainingen & workshops.

Persoonlijke begeleiding

De persoonlijke begeleiding op dit gebied van innerlijke transformatie vindt plaats in counselinggesprekken. Een onderdeel daarvan kan een enneagramtype-interview zijn, waarin Chris Elzinga met jou onderzoekt wat jouw persoonlijkheidstype is, volgens het model van het Enneagram.

Trainingen & workshops

Chris Elzinga geeft trainingen en workshops over onderwerpen die innerlijke transformatieprocessen ondersteunen.

  • Open Zelfonderzoek is een methode voor zelfreflectie en introspectie, dat enorm kan bijdrage tot begrip van innerlijke processen. Het is het belangrijkste en krachtigste  zelfhulpmiddel dat Chris Elzinga je aan kan reiken.
  • Het Enneagram is een soort landkaart van je ziel. Het is een hulpmiddel om jezelf te leren kennen, met name je drijfveren, je talenten, je vaste patronen, je valkuilen e.d. Het geeft ook zicht op je groeipotentieel.
  • Werken met ‘Innerlijke kinderen’ geeft veel inzicht in diepe en meestal onbewuste overtuigingen die in de vroege jeugd ontstaan zijn en die je huidige leven flink kunnen beïnvloeden.
  • Het gedachtegoed van Eckhart Tolle maakt Chris Elzinga voor de deelnemers ervaarbaar. Centraal daarin staat ‘aanwezigheid’: zijn met wat er is, in ieder moment.

Onderzoeksprojecten

Naast persoonlijke begeleiding en trainingen verricht Chris Elzinga zo nu en dan onderzoek op het gebied van persoonlijke & spirituele groei en van milieuspiritualiteit.

  • Het meest recent is onderzoek naar Wat het leven bijzonder maakt. Zingeving en ervaringen van transcendentie onder jong volwassenen in de wereld van hogeschool en universiteit’, (Chris Elzinga & Leo van der Tuin, Tilburg 2010). Dit onderzoek is uitgevoerd in 2008 en 2009 in het kader van het lectoraat Praktische Theologie van dr. Leo van der Tuin, bij Fontys Hogeschool Theologie en Levensbeschouwing in Tilburg.
  • In 2001 heeft Chris Elzinga onderzoek gedaan naar Leerervaringen in het Milieuklooster Stoutenburg.