Chris ElzingaMijn naam is Chris Elzinga en ik Bureau Meanders is de basis vanwaaruit ik werk.

Mijn werkzaamheden

De meeste tijd besteed ik aan counselinggesprekken en trainingen op het gebied van innerlijke veranderingsprocessen.

Daarnaast begeleid ik als Ridhwan-leraar mensen in individuele sessie, die belangstelling hebben voor de Diamond Approach als spiritueel pad.

Verder ben ik met een zekere regelmaat als zzp-er bij allerlei projecten betrokken. Zo doe ik op dit moment projectwerk bij Stadsklooster La Verna, franciscaans centrum voor spirituele ontwikkeling in Amsterdam. En ben ik met een zekere regelmaat betrokken bij onderzoeksprojecten op het gebied van spiritualiteit, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Mijn achtergrond

Ik ben in 1982 afgestudeerd als sociaal geograaf. De (in feite psychologische) vraag die mij altijd heeft geïntrigeerd was: ‘Wat beweegt mensen eigenlijk om te doen wat ze doen, om te zijn wie ze zijn?’
Van 1982 tot 1993 ben ik werkzaam geweest als planoloog en als regionaal econoom. Ik was zelfs enige jaren informatie-analist in de ICT. Daar kwam ik tot de ontdekking dat ik dit allemaal wel goed kon, maar dat mijn hart daar niet lag.

Vanaf 1993 werd de psychologische vraag naar wat mensen beweegt leidraad voor het ontwikkelen van mijn werk. Sindsdien heb ik me intensief verdiept in vragen rond psychologie, spiritualiteit en duurzaamheid.
Eerst werkte ik met milieuthema’s. Tot ik ontdekte dat het lastig is voor veel mensen zich verbonden te voelen met de natuur, omdat ze geen contact hebben met hun eigen innerlijk.

De Ridhwan-school en de Diamond Approach

In begin 2001 vond ik in de Ridhwan-school van A.H.Almaas een plek waarin ik heel veel antwoorden op mijn vragen kreeg. De Ridhwan-school biedt met de Diamond Approach een spiritueel pad om diepte van het landschap van je innerlijke wereld te ontdekken en om op een zinvolle manier in de uiterlijke wereld te functioneren.
In deze school komt een rijkdom aan kennis op het gebied van westerse en oosterse psychologie en spiritualiteit samen. In dat proces heb ik veel zelfkennis opgedaan en dat doe ik nog steeds. Die zelfkennis vormt een van een belangrijkste inspiratiebron voor mijn huidige werk.
Sinds augustus 2017 ben ik officieel Ridhwan-leraar.

Van jongs af aan is het voor mij heel vanzelfsprekend om contact te maken met de dimensie van de menselijke ziel. Dit maakt dat ik snel helderheid heb over de ego-kant van mensen, met de patronen waar ze vaak zo’n last van hebben. Daar komt ook compassie uit voort. Dat is een belangrijke hulpbron in al mijn werk.