Chris ElzingaMijn naam is Chris Elzinga en ik voer mijn werkzaamheden uit binnen mijn Bureau Meanders.

Mijn werkzaamheden

Mijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit het geven van counselinggesprekken en trainingen op het gebied van innerlijke veranderingsprocessen.
Daarnaast werk ik als zzp-er op projectbasis bij Stichting La Verna, franciscaans centrum voor spirituele ontwikkeling in Amsterdam. En met een zekere regelmaat ben ik bij onderzoeksprojecten betrokken op het gebied van spiritualiteit, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Mijn achtergrond

Ik ben in 1982 afgestudeerd als sociaal geograaf. De (in feite psychologische) vraag die mij altijd heeft geïntrigeerd was: ‘Wat beweegt mensen eigenlijk om te doen zoals ze doen, om te zijn zoals ze zijn?’
Van 1982 tot 1993 ben ik werkzaam geweest als planoloog, regionaal econoom en zelfs enige jaren als informatie-analist in de ICT. Om tot de ontdekking te komen dat ik dit allemaal wel goed kon, maar dat mijn hart daar niet lag.

Vanaf 1993 werd de psychologische vraag naar wat mensen beweegt leidraad voor het ontwikkelen van mijn werk. Sindsdien heb ik me intensief verdiept in vragen rond psychologie, spiritualiteit en duurzaamheid.
Eerst werkte ik met milieuthema’s, tot ik ontdekte dat het lastig is voor veel mensen om zich verbonden met de natuur te voelen omdat ze geen contact hebben met hun eigen innerlijk.

In begin 2001 vond ik in de Ridhwan-school van Almaas een plek waarin ik heel veel antwoorden op mijn vragen kreeg. De Ridhwan-school biedt een (spiritueel) pad om het landschap van je innerlijke wereld te ontdekken en om op een zinvolle manier in de uiterlijke wereld te functioneren.
In deze school komt een rijkdom aan kennis op het gebied van westerse en oosterse psychologie en spiritualiteit samen. De zelfkennis die ik in dat proces heb opgedaan en die ik nog steeds opdoe, vormt een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor mijn huidige werk.
Sinds augustus 2017 ben ik officieel Ridhwan-leraar.

Van jongs af aan is het voor mij heel vanzelfsprekend om contact te maken met de dimensie van de menselijke ziel. Dit maakt dat helderheid over en compassie voor de ego-kant van mensen, met de patronen waar ze vaak zo’n last van hebben, gemakkelijk in me naar boven komt. Dit is een belangrijke hulpbron in al mijn werk.