In het kader van het programma van Stadsklooster La Verna zal Chris Elzinga op 29 oktober a.s. een online lezing houden over de weg van de ziel.

Afbeelding van Pexels via Pixabay – canyon

Ken je deze ervaring: dat je je in je leven steeds ergens toe aangetrokken voelt, waar je blij van wordt als je dat kunt realiseren? Iets wat vervulling geeft, iets waardoor je je kunt ontspannen? Voor sommigen is dat bijvoorbeeld een behoefte aan verdieping door het lezen van boeken of het ervaren van diepte in relaties en contacten. Anderen voelen zich aangetrokken tot stilte, iets wat ze in de natuur vinden, of op gewijde plekken, in kerken en kloosters. Weer anderen volgen allerlei cursussen, workshops of een spiritueel pad, op zoek naar vervulling, wat dat ook zijn mag.

Als je die aantrekkingskracht voelt, kun je misschien niet eens duidelijk onder woorden brengen wat jou nou precies zo aantrekt. Maar er is een intuïtie dat het precies is waar je wezen wilt.

In mijn lezing wil ik vanuit mijn eigen ervaring iets vertellen waar die aantrekkingskracht over gaat. En wat je aan psychologische en spirituele thema’s tegen kunt komen als je die kracht serieus gaat nemen. Daarbij wil ik aanhaken op wat mystici schrijven over die kracht, die roep, en over hun worsteling om daarmee om te gaan. Ze spreken over de ‘donkere nacht van de ziel’, over ‘het leegmaken van jezelf’. Wat bedoelen ze daarmee?

En wat heeft dat met jouw leven te maken? Hoe kun je je in deze roerige tijd, waarin we met zoveel onzekerheden te maken hebben, voor die roep openstellen? En wat heb je nodig om dit proces te ondersteunen?

Logistiek

De lezing vindt – in verband met de beperkingen t.g.v. corona – online plaats. Als je je aanmeldt, ontvang je een week vóór de lezing een zoom-link.
Voor wie van te voren wil oefenen om zeker te weten dat de zoom-aansluiting gaat werken, zullen we op maandagavond 26 oktober om 19.30 uur proefdraaien. Je krijgt daar op tijd instructies voor.

Informatie en opgave

Voor informatie kun je een mail naar mij – Chris Elzinga – sturen via het contactformulier. Op die pagina staan ook andere contactgegevens.

Opgave vindt plaats via de administratie van Stadsklooster La Verna.