Het enneagram en de negen gezichten van de ziel

Training ‘De spirituele dimensie van het enneagram’

Ontdekken van de parel die we zijnHet ennegram is vooral bekend als een psychologisch model. Daar gaan ook de meeste cursussen en trainingen over.

De spirituele dimensie van het Enneagram bevat kennis over hoe je werkelijkheid kunt ervaren als je volkomen open bent. We zijn allemaal geboren met deze openheid. In onze vroege jeugd zijn we die openheid allemaal kwijtgeraakt in de fase waarin onze ego-structuur werd gevormd. De spirituele dimensie laat zien hoe je die openheid in jezelf weer terug kunt vinden, hoe je de parel die je bent kunt herontdekken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het doorwerken van je ego-structuur.

Wat kun je van de training verwachten?

In deze cursus werken we met het ‘Enneagram van de Heilige Ideeën’, zoals dat in het werk van A.H. Almaas, S. Maitri en Riso & Hudson wordt uitgelegd.

Alle 9 punten van het Enneagram corresponderen met specifieke manieren om de werkelijkheid vanuit volkomen openheid te ervaren. In korte inleiding laat Chris Elzinga je iets van die 9 perspectieven zien en zo mogelijk ook ervaren.  Vervolgens laat hij zien wat hoe een egostructuur ontstaat uit het verlies van die openheid. En wat er nodig is om die open staat weer terug te vinden.

De werkvormen bestaan uit meditatie, open zelfonderzoek in 2- of in 3-tallen, licht lichaamswerk, muziek en zo nu en dan tekenen. De werkvormen zijn erop gericht dat je wat in de inleidingen wordt verteld, zelf gaat ervaren.

Tevens heb je de gelegenheid iets te ontdekken over wat die openheid in de weg staat.

Voor wie?

Deze cursus is vooral geschikt voor mensen die persoonlijke verdieping zoeken en voor enneagram trainers die ervaringsmatig meer over de spirituele dimensie van het model willen weten. Belangrijk is dat je je eigen enneagramtype te kent. Van je wordt verwacht dat je bereid bent met anderen op je ervaringen te reflecteren.

Organisatie en aanmelding

Data: zaterdag 28 september, 12, 26 oktober, 9 en 30 november 2019
Tijd: 10.00 uur – 16.30 uur
Locatie: Stadsklooster La Verna, Derkinderenstraat 82, Amsterdam
Prijs: € 195,-
Begeleiding: Chris Elzinga

Aanmelding loopt via het Stadsklooster