Trainingen en workshops over het enneagram

Enneagram symboolWil je meer weten over je karakterstructuur, dan is het enneagram een heel mooi model, waar je veel aan zult hebben. Het geeft inzicht in allerlei gedrags- en denkpatronen, waar je voordeel van hebt, maar waar je ook last van kunt hebben.

Het enneagram is een model of typologie van 9 karakterstructuren. Het is allereerst een hulpmiddel om jezelf beter te leren kennen. Als je je erin verdiept leer je ook waarom anderen zo anders zijn dan jij en ga je de eigenheid van anderen meer waarderen. Lees meer…

De spirituele dimensie van het enneagram

Het ennegram is vooral bekend als een psychologisch model. Het enneagram kent ook een spirituele dimensie. Die bevat kennis over hoe je werkelijkheid kunt ervaren als je volkomen open bent.
Dit deel van het Enneagram is als een landkaart met allerlei informatie die je kunt gebruiken als je bv. een persoonlijk groeipad of een spiritueel pad wilt volgen. In dat opzicht is het een mooi hulpmiddel bij het proces van innerlijke transformatie.

Aanbod

Het Enneagram heeft het meeste zeggingskracht als je jezelf in een van de types gaat herkennen. Daarvoor is het nuttig dat je jezelf in de materie verdiept.

Chris Elzinga biedt:

Daarnaast is Chris Elzinga co-trainer bij de 9 weekendretraites over Persoonlijk Meesterschap.

Voor wie is het nuttig?

Het Enneagram is heel nuttig als je jezelf beter wilt leren kennen. Daarmee is het een hulpmiddel in je proces van innerlijke transformatie. Tegelijkertijd leer je ook beter begrijpen waarom andere mensen zo anders zijn dan jij. Dat maakt meer compassie met en waardering van anderen mogelijk.

Het is altijd belangrijk om te vermijden dat je het model gebruikt om anderen in hokjes te plaatsen en van hen stereotypen te maken.